V petek, 17.11. smo tudi na Podružnici Bohinjska Bela imeli Slovenski tradicionalni zajtrk, ki je bil letos v znamenju kruha, žit in izdelkov iz žit. Otrokom smo predstavili tradicionalno slovensko hrano, ki so jo pridelali in pripravili v lokalnem okolju. Namen projekta je zdrav zajtrk in tudi podpora lokalnim pridelovalcem hrane. Ker se dan po jutru pozna, smo ga popestrili z dobrim zajtrkom. Črni kruh, med, maslo in jabolko so nam dali zagon za nadaljnje aktivnosti. O, kako je bilo dobro in tudi zdravo! Učence 3., 4. in 5. razreda je obiskal čebelar z Bohinjske Bele, gospod Klemen Mužan, oče naše učenke Nastje iz 4. razreda. Z njim je prišla tudi gospa Metka Mužan, ki mu je pomagala. Povedal nam je veliko zanimivega o življenju čebel. Učenci so lahko poskusili cvetni prah. Vsakemu učencu je podaril kozarček medu, za kar se mu zahvaljujemo. Učenci 1. in 2. razreda pa so imeli ustvarjalne delavnice. Najbolj so se učenci veselili sadnih nabodal s čokolado. Pripravili so si jih čisto sami in jih pomakali v čokolado. O, kako je bilo zabavno in okusno. Učenci so lahko poskusili tudi različne vrste lokalnega kruha. Vsi skupaj smo se zbrali v šolski telovadnici in zapeli pesem Čebelar. Letos obeležujemo mednarodno leto prosa, zato smo se pri kosilu posladkali s proseno kašo z malinami. To je na naši šoli vedno prav poseben dan, pa še učenci so ta dan brez domače naloge. Utrinke si lahko pogledate tukaj.