Prihajajoče praznično obdobje bo Bled ovilo v čarobno zimsko pravljico, da bodo prazniki še posebej pravljični za naše najmlajše, bomo med 2. in 14. decembrom na blejski promenadi odprli pravo podružnico finske Božičkove pisarne in poleg nje postavili ogromen nabiralnik, ki bo sprejel prav vsa pisma, polna želja, namenjena zimskemu dobremu možu, Božičku.

Dragi starši, dragi otroci,

tokrat smo severni pol pripeljali kar na blejsko promenado. Družinska dogodivščina naj vas popelje v središče Bleda, kjer bo med 2. in 14. decembrom obratovala Božičkova pisarna. Tam bodo otroci napisali pisma Božičku, jih vstavili v ogromen nabiralnik poleg pisarne, nato pa bodo pisma 14. decembra odšla na dolgo pot, v mesto Rovaniemi na Laponskem. 17. decembra bodo predana v roke čisto pravemu Božičku, ki bo prav vsako pismo natančno prebral in seveda izpolnil tudi tiste najbolj skrite želje. Otroci bodo še pred božičem prejeli uradno Božičkovo potrdilo o prejemu pisma želja.

Božičkov nabiralnik bo na jezerski promenadi postavljen med 1. in 31. decembrom 2023, od 14. decembra dalje pa se Božičkova pisarna spreminja v Otroški kotiček, kjer bodo otroci ustvarjali voščilnice za varovance Doma dr. Janka Benedika Radovljica in Medgeneracijskega centra Bled.

Vabljene družine z otroki vseh starosti, da se nam pridružite na blejski Zimski pravljici, s pestrim otroškim programom. Več informacij o programu je na voljo tukaj.